Миколаївська міська виборча комісія буде перевіряти всі дані, занесені до протоколів райвиборчкомів, вручну. Таке рішення було прийняте комісією після того, як у Центральній районній у місті Миколаєві виборчій комісії комп’ютерна програма дала збій по підведенню підсумків голосування, в результаті чого комісії довелось вносити дані ДВК вручну.

«ЦВК не забезпечувала нас програмним продуктом, тому програму в стислі терміни розробляли комп'ютерники, які обслуговують Миколаївський міськвиборчком. Оскільки є прецедент - «полетівша» програма в Центральному райвиборчкому, ми не хочемо ризикувати. Це довше, але надійніше», - прокоментував спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА голова Миколаївської міської ТВК Дмитро Жовнерик.

Залишається додати, що переперевірені вручну цифри про підсумки голосування будуть заноситися на сервер.

В четвер, 29 жовтня, здавати свою виборчу документацію про підсумки голосування на виборах Миколаївського міського голови та депутатів Миколаївської міськради приїхала Заводська районна у м.Миколаєві виборча комісія. Її документи почали приймати о 10:03. Станом на 13:00 перевірка цифр вручну ще тривала.

29 10 ММВК

29 10 ММВК 2

Раніше, 27 жовтня, свою виборчу документацію до ММВК здала Корабельна районна в м.Миколаєві виборча комісія.

За даними спостерігача ОПОРИ, ситуація з комп’ютерною програмою, яка «посипалася», торкнулася двох РВК – Центральну та Ленінську. На 13.00 29 жовтня вони ще не подавали свою виборчу документацію до міської виборчої комісії.

 
За коментарями звертайтеся:
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково: 
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.