Громадянська мережа ОПОРА повідомляла про те, що в Миколаєві, 24 жовтня, у приміщенні виборчої дільниці №480863 голові комісії передали гроші у пакеті на суму 27 тисяч гривень.

Як повідомили у Миколаївському міському управлінні міліціїї, слідче відділення Ленінського райвідділу міліції даний факт внесено до Єдиного реєєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15 Кримінального кодексу України («Замах на злочин») та частини 3 статті 157 («Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача»).

Санкція статті передбачає покарання від обмеження до позбавленням волі на строк від двох  до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років. Проводиться досудове розслідування.

 
За коментарями звертайтеся:
 
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково: 
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.