Бюлетені з виборів депутатів Довжоцької сільської ради, що на Кам’янеччині, визнали недійсними.

Ще 24 жовтня Довжоцька сільська виборча комісія отримала бюлетені, того ж дня передала їх до ДВК № 680491, повідомляє спостерігач ОПОРИ. Помилку у бюлетенях – неправильне по батькові одного з кандидатів – помітили лише о 17 годині 25 жовтня і негайно звернулися до сільської комісії. Відтак склали акт і визнали бюлетені недійсними, а вибори – такими, що не відбулися.

За словами голови ДовжоцькоїÂ  сільської комісії Юлії Тручок, перевибори відбудуться 8 або 15 листопада. Жінка сподівається, що КП «Кам'янець-Подільська міська друкарня» надрукує бюлетені безкоштовно, оскільки помилка допущена з вини підприємства.

Водночас директор КП «Кам'янець-Подільська міська друкарня» Віктор Єрменчук заперечує вину працівників підприємства і стверджує, що помилки припустилися у ДВК.

 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково: 
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android. Â