Станом на вечір, 27 жовтня, в Ужгороді міська виборча комісія опрацювала протоколи із усіх дільниць крім однієї, де прямо під час засідання зникла печатка.

Ситуація із результатами волевиявлення на дільниці №210746 наразі залишається незрозумілою. Спочатку була інформація, що прийнято рішення перерахувати бюлетені під час засідання ТВК, однак вона не підтвердилася.

Голова ДВК Василь Савчина у вівторок, 27 жовтня, подав заяву, аби територіальна виборча комісія виготовила дублікат печатки. З його слів, таким чином дільниця змогла б закінчити оформлення протоколів і доставити бюлетені у ТВК. Однак у ТВК наразі на цю заяву не відреагувала.

Натомість 27 числа члени міської виборчої комісії прийняли рішення – звернутися до УМВС із запитом до міліції щодо ситуації із зниклою печаткою.

Як стало відомо спостерігачу ОПОРИ, надвечір 27 жовтня печатку нібито знайшли. В УМВС України в Закарпатській областіÂ  ОПОРІ підтвердили факт виявлення печатки. Наразі вона проходить експертизу – чи є печаткою саме з дільниці №210746.

Станом на вечір, 27 жовтня, бюлетені зберігаються у приміщення ДВК – в ужгородській Класичній гімназії.

 

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.