Голова ДВК № 231003 в Ордожонікідзевському районі Запоріжжя пан Федотов («Опозиційний блок») привіз бюлетені з не заклеєним конвертом протоколів і печаткою.

Він пояснював це тим, що, нібито вибори закінчились, і печатка не має зберігатись в сейфі після голосування. Представниця Запорізької міської ТВК Світлана Мазнєва викликала наряд міліції, спостерігачі склали акт про порушення, а представники МВС наразі опитують дві сторони. Через цей інцидент робота комісії була дещо порушена на годину, утворилася ще більш черга на здачу бюлетенів.

0 zp pechatka 01 1

Зазначимо, що окрім цього випадку, спостерігачі ОПОРИ та інших організацій фіксують випадки привозу печаток разом з бюлетенями й з інших дільничних комісій.

0 zp pechatka 1

0 zp pechatka 2

Згідно п.11 ст.82 Закону України «Про місцеві вибори» «Секретар виборчої комісії, інші члени комісії, які не супроводжують транспортування виборчих документів до територіальної виборчої комісії, залишаються у приміщенні виборчої комісії до отримання повідомлення про прийняття протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці територіальною виборчою комісією. Під час транспортування виборчої документації печатка дільничної виборчої комісії, територіальної виборчої комісії зберігається у сейфі (металевій шафі) у приміщенні відповідної виборчої комісії».

 (Відео: Катерина Коротченко, ОПОРА)

 За коментарями звертайтеся:
Дмитро Арабаджиєв
Координатор виборчих програм
у Запорізькій області
380667404236
Катерина Коротченко,
Прес-секретар
380505006577
 
(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android. Â