Недригайлівська районна виборча комісія вирішила, що помилка в бюлетені не вплинула на волевиявлення людей та визнала вибори в Недригайлівську районну раду такими, що відбулися.

Голова Недригайлівської районної виборчої комісії Олександр Тихонов повідомив ОПОРІ, що Народно-демократична партія подолала 5% бар'єр, необхідний для проходження в районну раду, тому вони вважають, що помилка в бюлетені не вплинула на волевиявлення прихильників цієї партії. Також він уточнив, що за попередніми і неостаточними даними, крім НДП, 5% бар'єр подолали партії ВО «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Радикальна партія Олега Ляшка.

Представники Народно-демократичної партії вчора, 25 жовтня, заявляли, що оскаржуватимуть дії ТВК в суді, але, станом на ранок 26 жовтня жодних судових позовів щодо роботи Недригайлівської районної виборчої комісії немає.

Нагадаємо, помилку в бюлетені на виборах в Недригайлівську районну раду виявив звичайний виборець під час голосування. Там кандидат від Народно-демократичної партії Валентина Олійник була записана кандидатом від партії «УКРОП». Виборча комісія прийняла рішення продовжувати голосування, незважаючи на помилку.

 

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ –€“ це сфера діяльності мережі, спрямована на об'€™єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.