На виборчій дільниці №511286 увечері, 25 жовтня, кандидата в депутати Одеської обласної ради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Марію Гайдар видалили із засідання комісії під час підрахунку голосів.

Як повідомив спостерігач ОПОРИ, Марія Гайдар та її спостерігачі перебували на дільниці ще до 20-ї години. Після початку підрахунку голосів вона  заявила про неспівпадіння близько сотні бюлетенів, виданих на дільниці, з тією кількістю виборців, які на ній офіційно зареєстровані. Вона вимагала звірити дані, після цього члени комісії заявили, що вона заважає виборчому процесу. Члени комісії проголосували за те, щоб видалити кандидатку із засідання. Марія Гайдар написала заяву до міліції, триває з’ясування обставин.

Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.