Члени дільничної виборчої комісії № 180593 с. Нові Вороб’ї привезли бюлетені до Малинської районної виборчої комісії з додатковими незаповненими протоколами, підписаними членами комісії.

Спостерігач ОПОРИ повідомила: «Вони привезли свої заповнені протоколи з помилками і пусті, підписані членами комісії. Член територіальної виборчої комісії каже: у вас тут печаті немає, а вони: та у нас печать з собою, ми зараз швидко перепишемо, підпишемо і принесемо вам. Вийшли в хол і давай переписувать. Інший член комісії зробив зауваження, а вони кажуть: на вулиці ж холодно, куди ми підемо».

Відповідно до ч.5 ст. 83 Закону України «Про місцеві вибори»: «Дільнична виборча комісія зобов’язана у строк, визначений відповідною територіальною виборчою комісією, розглянути питання про внесення змін до протоколу. Після цього протокол з позначкою "Уточнений" негайно транспортується і передається відповідній територіальній виборчій комісії в порядку, встановленому статтею 82 цього Закону».

 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:  
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.