За словами голови ДВК на початку дня голосування дільнична комісія заявила про те, що усі виборці матимуть можливість голосувати без паспортів і рішення було усно схвалене комісією.

В селі Потіївка Білоцерківського району явка на дільниці №320072 було досить високою, проголосували 465 чоловік із загальної кількості 590.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно частини 2, статті 3 Закону України «Про місцеві вибори» документом, які посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

За видачу бюлетенів без документа, що підтверджує особу, передбачена кримінальна відповідальність. Частина 2, статті 158-1 ККУ каже, що «надання виборчого бюлетеня членом виборчої комісії особі, яка не має права його отримувати, або викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, або надання виборцю заповненого виборчого бюлетеня, або надання виборцю можливості голосування більше ніж один раз – караються позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років».

За коментарями звертайтеся:
Аліна Брезіцька,
координатор виборчих програм
Громадянської Мережі ОПОРА у Київській області
063 685 95 28
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.