У с. Соколівка Ярмолинецького району на дільниці № 681311 спостерігач ОПОРИ зафіксувала організований підвіз виборців на дільницю.

За словами спостерігача, автобус з людьми зупинився неподалік дільниці. Проголосувавши, люди сідали назад у автобус. Деякі проходили далі, а потім знову поверталися до автобуса.

0 25.10.2015 2 Pidviz vibortsiv

Спостерігач звернулася до правоохоронця, який був на дільниці, з проханням з’ясуватиситуацію. Як пояснили міліціонеру люди біля автобуса, підвозять лише літніх людей, яким важко дістатися до дільниці самотужки. Однак представник ОПОРИ бачила, що з автобуса виходили люди доволі молодого віку.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує: згідно з ч. 1-3 ст. 6 Закону України «Про місцеві вибори» участь громадян України у місцевих виборах є добровільною. Ніхто не може бути примушений до участі чи неучасті у місцевих виборах. Місцеві вибори є вільними. Виборцям забезпечуються умови для вільного формування своєї волі та її вільного виявлення при голосуванні. Застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному волевиявленню виборця, забороняється.

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:                                                                                                                             

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android