У м. Каховка, в районі Свєтлово, зафіксований факт агітації, який супроводжувався наливанням горілки. Cпостерігач ОПОРИ з’ясувала деталі.

Свій коментар щодо подій надав під аудіозапис Уманець Микола Вікторович – довірена особа кандидата на посаду Каховського міського голови від політичної партії «Опозиційний блок» Павла Пуляєва. Він розповів, що у районі Свєтлово був помічений мікроавтобус білого кольору, який їздив по району, водій спілкувався з чоловіками, які мали вигляд таких, що схильні до пиятики, пропонував їм піти на дільницю проголосувати. Згідно з тією інструкцією, яку він передавав, у листочку було вказано, навпроти якого номеру ставити позначку в кожному з бюлетенів, які видають на виборчій дільниці.

25-10-agitacia-z-gorilkou-jak-golosuvaty

25-10-agitacia-z-gorilkou

Як винагороду наливали горілку. Уманець впізнав водія цього мікроавтобуса, поспілкувався з ним, той не заперечував, що наливав горілку і роздавав папірці з вказівкою як голосувати.

Микола Уманець звернувся до правоохоронних органів, на місце пригоди виїхала оперативна група. Були взяті покази у водія мікроавтобуса. На місці допиту з’явився кандидат до міської ради Валерій Салтиков, який балотується від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.