У місті Сєверодонецьк на кількох виборчих дільницях (№ 162, 168, 170, 180, 181, 200) зафіксовані масові випадки, коли виборці приходять на дільниці з талончиками, голосують та віддають їх невідомим особам, що знаходяться на вулиці біля виборчих дільниць. Кольорова гама талонів схожа з агітацією партії «Наш край».

Також виборець з талончиком на одній з дільниць (№181) зізналася, що ці талончики їй дали невідомі особи, що представилися від політичної партії «Наш край». Є підозри, що це може бути підкупом виборців, саме тому з цього факту вже є звернення до міліції.

Згідно з повідомленням Тетяни Погукай, голови прес-служби УМВС України в Луганській області, до міліції надійшло звернення, що на виборчій дільниці на вул. Маяковського невідома особа видає талони виборцям, а також звернення про те, що біля Льодового палацу (пр. Радянський м. Северодонецьк)  проводиться агітація та розповсюджують гроші. Зараз тривають слідчі дії та перевірки по всім повідомленням до міліції. 

Громадські спостерігачі ОПОРИ продовжують стежити за виборчим процесом у м. Сєверодонецьк Луганської області.

 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.