Представник політичної партії «ДемАльянс» Людмила Канівець виявилась одночасно кандидатом у депутати Жовтневої райради та членом дільничої виборчої комісії на дільниці №480331.

Про це повідомили у миколаївському осередку «Комітету виборців України» та підтвердили спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА у дільничій виборчій комісії.

Як розповів голова комісії Георгій Степанов, при включенні кандидатур до комісії не було перевірено те, що Канівець є кандидатом у депутати. За його словами, вона відмовилась бути кандидатом, щоб залишитись у комісії, однак подання щодо скасування її кандидатури не подавалось.

В результаті вийшло, що наразі член комісії видає виборцям бюлетені, в яких зазначено її прізвище, як кандидата у депутати.

Голова комісії звернувся до Центральної виборчої комісії з приводу даної ситуації. У ЦВК повідомили, що у випадку перемоги кандидатки на окрузі, її результат буде анульований.

За коментарями звертайтеся:

 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.