У Пирятині по 20 округу (ДВК 530421) зранку виборці прийшли голосувати, та вже близько 8:15 до членів комісії звернулись із зауваженням, що у виборчому бюлетені немає кандидата у депутати до міської ради Аліни Мірошніченко (політична партія “Блок Петра Порошенка “Солідарність”).

Вона зареєстрована на сайті ЦВК, тому в бюлетені її дані повинні бути. ОПОРІ пояснили, що коли подавали бюлетені, то її начебто машинально не внесли. Зазначимо, що друком бюлетенів займається Прилуцька друкарня.

Виборці, які прийшли голосувати близько 8:15, помітили, що у списку немає кандидата в депутати до міської ради Аліни Мірошніченко.

Комісія відразу зателефонувала на ЦВК і у телефонному режимі їм повідомили, що бюлетені з помилкою потрібно вилучити. Наразі відбувається процес голосування по трьом бюлетеням.

О десятій прийняли постанову визнати бюлетені, на котрих зафіксована помилка, недійсними. Тому тимчасово голосування продовжується по трьом бюлетеням.

POltava Piryatin bez byletniv фото 1

POltava Piryatin bez byletniv фото 2

POltava Piryatin bez byletniv фото 3

Члени комісії вилучили 589 бюлетенів. Натомість у Прилуцькій друкарні було замовлено 619 нових з вписаним прізвищем Аліни Мірошніченко.

POltava Piryatin bez byletniv фото 4

POltava Piryatin bez byletniv фото 5

POltava Piryatin bez byletniv фото 6

ОПОРА зв’язалась із кандидатом у депутати до міської ради Аліною Мірошніченко, котра запевнила, що до останнього навіть не підозрювала, що її немає у списках. Лише після телефонного дзвінка вона дізналася про помилку.

"Я знаю, що у четвер виборчі бюлетні вже знаходились у Пирятині. Чому контрольна комісія не перевірила їх та не виявила помилку – для мене залишається питанням відкритим. Коли бюлетні були передані до ДВК, члени комісії знову не здійснили перевірку. Я звернулась зі скаргою до членів комісії, а вони мені повідомили, що потрібно було мені особисто перевіряти їх та чому я раніше до них не звернулась. Але я не розумію такої відповіді, адже по законодавству лише члени комісії мають доступ до них напереродні виборів. У мене закладється думка, що все це зроблено спеціально," – коментує ситуацію Аліна Мірошніченко.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
 
Анна Мосієнко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380982856796
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.