Громадські спостерігачі ОПОРИ виявили, що у виборчих бюлетенях по виборах до Сватівської міської ради включено не всі політичні партії, що зареєстровані для участі у виборах.

Зареєстровані згідно із законодавством та повинні бути включені до бюлетеня такі політичні сили: «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Опозиційний Блок», «Аграрна Партія України», ВО «Батьківщина», Радикальна Партія Олега Ляшка, «Наш Край» і «УКРОП». Однак на різних виборчих округах відсутні різні політичні сили. Так, у ВО №12 м. Сватово до бюлетеня не включено партії «Опозиційний блок» та «Укроп», а у ВО №11 – Радикальну партію Олега Ляшка.  Згідно із законодавством про місцеві вибори, навіть якщо кандидат від партії не іде по округу, то в бюлетені друкується лише перший номер за списком партії.

1Сватове бюлетені до міської ради відсутність 2 партій 25 10 2015

Svatove

Заступник голови Сватівської МВК Ірина Борова підтвердила даний факт спостерігачам ОПОРИ про відсутність двох партій у виборчих бюлетенях і, на ії думку, швидше за все результати виборів до Сватівської міської ради буде визнано недійсними і можливо перенесено на іншу дату. Крім того, Ірина Борова зазначила, що з даного інциденту буде скликано екстрене засідання Сватівської МВК 25 жовтня на 14 годину.

Громадські спостерігачі ОПОРА будуть відстежувати ситуацію з виборами до Сватівської міської ради.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.