В Сєверодонецьку на виборчій дільниці №162 в бюлетені відсутнє прізвище кількох кандидатів у депутати, які закріплені за виборчим округом №1.  Саме через це виборча дільниця відкрилась із запізненням на 20 хвилин, оскільки члени комісії вирішували, що з цим робити і було прийнято рішення розпочати голосування, яке фактично зараз триває.  

Однак фактично кількох кандидатів позбавили можливості бути обраними, оскільки їх нема в бюлетені. Так, замість Макієнко Лариси Миколаївни, зареєстрованою по виборчому округу №1 від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», в бюлетень внесено іншу людину – Бондаренко Олександра Васильовича, який зареєстрований у ВО №20 від цієї ж політичної сили.  Аналогічна ситуація і з партією «Наш Край». Замість висуванця партії «Наш Край»  у ВО №1  Шевченко Володимира Івановича, до бюлетеня був включений Фурман Юрій Анатолійович, який балотується по іншому округу (№20) від партії «Наш край».

Представника від партії «Опозиційний блок» взагалі не включили до бюлетеня. У ВО №1 зареєстровано від партії «Опозиційний блок» Дядика Сергія Миколайовича. У бюлетені жодного представника від цієї політичної сили немає.

Керівництво виборчої комісії відмовляється коментувати даний інцидент. Голосування виборців  на виборчій дільниці триває.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.