Більшість дільниць розпочали свою роботу вчасно, проте мають місце випадки несвоєчасного відкриття виборчих дільниць. До прикладу, дільниця № 711030 (м. Черкаси) розпочала свою роботу із запізненням, лише о 9.50. Окрім цього, біля дільниці зафіксовано два автобуси, які підвозили виборців. Нині щодо цього факту працюють правоохоронці. 

0 avtobus

До цих двох автобусів, які підвозили виборців, долучився також білий «мінівен», між водієм якого та спостерігачем ОПОРИ сталася суперечка (відео).

Разом з тим невідомі особи заносили на ДВК печиво та пригощали її членів.

На ДВК також присутній кандидат на посаду депутата міськради Микола Мирза, який сказав, що ці особи є «його людьми». Автобуси досі продовжують їздити на ДВК.

А на дільниці № 711078 виявлено, що бюлетені з виборів до обласної ради не відповідають округу. Так, дільниця обслуговує округ № 79, а бюлетені видали з 78 округу.

Голова Соснівської ТВК повідомив, що виборчий процес на цій дільниці не припиняється, а нині обласна виборча комісія екстренно приймає рішення про передрук бюлетенів. З іншого боку, голова ТВК вважає, що вибори до обласної ради на цій дільниці, можливо, визнають недійсними.

Тим часом, у м. Сміла, на дільниці №710916 також зафіксовано підвезення виборців на автобусі. Як повідомляє спостерігач, на ДВК прибули представники від кандидатів на посаду міських голів Андрія Шовкуна та Олексія Цибка. Щодо цього факту на дільниці працюють правоохоронці.

0 Smila

У м. Умань сталася суперечка між членами Уманської районної виборчої комісії та начальником Уманського райвідділу Сергієм Башинським, який, до речі, є кандидатом в депутати районної ради. Комісія проголосувала за те, щоб в приміщенні, де відбувався прийом протоколів, прибрати камеру відеоспостереження і звернулися щодо цього до правоохоронних органів. Проте С. Башинський, прибувши на ТВК, відмовив їм у цьому.

Окрім цього, за повідомленням спостерігачів, на багатьох дільницях недостатня кількість кабінок для голосування та скриньок.

Довідково:                                                                                                                             

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.