У м. Рубіжне виборча дільниця № 441083 відкрилась лише о 9 годині.  Причиною запізнення початку голосування  стала загублення ключів від сейфу головою цієї виборчої комісії.

“Ми звернулись до рятівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які за допомогою спеціального обладнання відкрили замок на сейфі, фактично  відрізавши його. Виборці на нашу дільницю прийшли о 08:00, але отримали бюлетені лише о 09:00, коли була вирішена проблема з сейфом. Був складений акт нашою комісією та було відповідне звернення до міліції, які все зафіксували,” - прокоментувала цю ситуацію Ірина Федотова, голова дільничної виборчої комісії.

Rubigne foto seifa

Rubigne tablica dilnicya 441083

До відома,  згідно ч.1 ст. 70 ЗУ “Про місцеві вибори” голосування проводиться з 8.00 до 20.00 години без перерви.

 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.