На виборчій дільниці № 681434 у Хмельницькому було виявлено спробу проголосувати за двох осіб.

 

Два бюлетені для голосування отримала жінка на ДВК № 681434. Порушення виявив один з членів комісії, який негайно викликав правоохоронців.

Міліція одразу прибула на дільницю і зафіксувала порушення. Порушники дають пояснення правоохоронцям.

0 Khmelʹnytsʹkyy dva byuleteni v odni ruky 25.10.2015 1

0 Khmelʹnytsʹkyy dva byuleteni v odni ruky 25.10.2015 2

До речі, жінка-порушниця виконувала на цій дільниці функції спостерігача.

Надання виборчого бюлетеня членом виборчої комісій особі, яка не має права його отримувати, або викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, або надання виборцю заповненого виборчого бюлетеня, або наданню виборцю можливості голосування більше ніж один раз – караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років (ч. 2 ст.  158-1 Кримінального кодексу України).

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:                                                                                                                             

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android