24 жовтня ввечері 9 членів Маріупольської міської територіальної виборчої комісії підписали акт про те, що не прийматимуть надруковані бюлетені. Про це повідомляє спостерігач Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА.

Під час перевірки бюлетенів перед транспортуванням у приміщені типографії «Приазовский рабочий» члени комісії знайшли пачку з 22 незапакованих бюлетенів на підлозі.

Представники політичних партій, які називають себе «демократичні сили» («Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Політична партія «Об’єднання «Самопоміч», «Укроп», Радикальна партія, «Сила людей», Партія простих людей) оголосили про те, що прийняли звернення до ЦВК з вимогою перенести вибори у зв'язку з неможливістю прийняття бюлетенів.

П'ять членів комісії, включаючи голову комісії Ірину Юрину, залишили будівлю друкарні. Серед них були представники політичних партій «Нова держава», «Народна партія», «Опозиційний блок» та Партія регіонів. Вони написали окрему думку щодо ситуації з бюлетенями.

За коментарями звертайтеся:
Катерина Жемчужникова,
прес-секретар по Донецькій області
+380662701713
Довідково:
Громадське спостереження за місцевими виборами на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.