Сьогодні, 24 жовтня, колегія суддів Апеляційного адміністративного суду Одеси частково задовольнила апеляцію щодо виключення зі списку виборців Затоки більше трьох сотень людей, прописаних у селищі незадовго до виборів.

Як повідомляє постійний спостерігач ОПОРИ, з 350 громадян, нещодавно прописаних в Затоці у приватних квартирах, магазинах, на базах відпочинку та навіть на виробничих складах, 323 людини виключені з виборчих списків ухвалою суду. Решта 27 осіб зможуть завтра проголосувати в даному виборчому окрузі, оскільки вони дійсно проживають за заявленими адресами, на відміну від решти.

Під час засідання суду активісти одеських громадських організацій проводили пікет з елементами театральної гри, вимагаючи скасувати реєстрацію «мертвих душ у Затоці».

sud

Раніше, у четвер, 22 жовтня, Білгород-Дністровським міським районним судом було відхилено позов активістів Затоки, які вимагали скасувати реєстрацію у селищі 350 осіб. У жителів селища виникли побоювання, що зареєстровані незадовго до виборів люди (після 15 жовтня), які насправді не мешкають у Затоці, зможуть суттєво вплинути на результат волевиявлення жителів невеликого курортного селища. Після відмови міськрайонного суду активісти подали апеляцію до Апеляційного адміністративного суду Одеси, яка і була частково задоволена: суд ухвали викреслити із уточненого списку виборців 323 особи із 350, щодо яких було подано позов.

Як пояснили ОПОРІ у відділі ведення Державного реєстру виборців Білгород-Дністровської міської ради, отримати сьогодні постанову Апеляційного суду відділу не вдалося:

«Ми зверталися до суду з проханням розглядати справу без нас. Однак після того, як постанову було винесено, нам повинні були надіслати її електронною поштою. Однак через технічний збій ані наш відділ, ані Центральна виборча комісія постанову так і не отримали, ймовірно, оригінал ми зможемо отримати вже в понеділок. Однак це не означає, що постанову не буде виконано. Представники позивачів в оперативному порядку самі на автомобілі доставили оригінал постанови з Одеси до дільничної комісії у Затоці. Станом на 18:20 члени комісії почали здійснювати процедуру викреслювання даних 323 осіб з уточненого списку виборців, згідно з ухвалою суду», - пояснили у відділі.

Цю інформацію також підтвердив постійний спостерігач ОПОРИ.

Тим часом, за повідомленням прес-служби обласного УВС, приміщення школи в Затоці, де знаходиться дільнична виборча комісія, «замінували» невідомі. Повідомлення про те, що в школі нібито закладена вибухівка, надійшло на «102» о 17:30. Інформацію досі перевіряють силовики.

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android