Через розбіжності між кількістю бюлетенів в пачках підприємства-виготовлювача та зазначеною в витягах із протоколів Камянець-Подільськаміська ТВК прийняла рішення додрукувати бюлетені для чотирьох ДВК.

1906 бюлетенів довелось додруковувати в Кам'янці-Подільському 24 жовтня з вини підприємця Ярослава Сисина, з яким, крім Кам'янець-Подільської МВК, угоди на друк бюлетенів уклали також Дунаєвецька, Новоушицька та Кам'янець-Подільська районні виборчі комісії.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, 23 жовтня міська ТВК передала виборчі бюлетені ДВК. Під час підрахунку на дільницях було виявлено невідповідності між фактичною кількістю бюлетенів в пачках та зазначеною в витягах із протоколу Кам’янець-Подільської МВК. Зокрема на ДВК № 681363 виявили на 1200 менше, а на ДВК № 681363 – на 1200 бюлетенів більше, ніж зазначалося на пачках. За цими та іншими фактами у ДВК склали відповідні акти.

Оскільки різниця в кількості бюлетенів була суттєвою, міська ТВК прийняла рішення додрукувати бюлетені для чотирьох ДВК. 24 жовтня підприємець за власний кошт додрукував бюлетені, і  їх одразу видали ДВК. Чи відповідає кількість бюлетенів зазначеній на упаковці цього разу, ще невідомо.

Khmelʹnychchyna dodrukuvaly byuleteni 24.10.2015

Khmelʹnychchyna dodrukuvaly byuleteni 24.10.2015 1

Розбіжності між кількістю бюлетенів і зазначеною в витягах із протоколу зафіксували і в Дунаєвецькій районній ТВК, про це спостерігачу ОПОРИ повідомила голова комісії. Проте, за її словами, це не масово і різниця в кількості не вплине на процес волевиявлення.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує: згідно з ч. 11 ст. 75 Закону України «Про місцеві вибори» у разі виявлення невідповідності підрахованої кількості виборчих бюлетенів та кількості, зазначеній у витягу з протоколу територіальної виборчої комісії про передачу виборчих бюлетенів, дільнична виборча комісія складає у двох примірниках акт про розбіжності за формою, затвердженою Центральною виборчою комісією, із зазначенням встановленої рішенням дільничної виборчої комісії причини розбіжності. Один примірник акта передається до територіальної виборчої комісії, а другий зберігається у дільничній виборчій комісії. За наявності зазначених розбіжностей кількістю виборчих бюлетенів, отриманих дільничною виборчою комісією, вважається кількість, встановлена на засіданні дільничної виборчої комісії та зафіксована в акті про розбіжності і в протоколі засідання комісії.

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:                                                                                                                             

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.