У Лубенській міській виборчій комісії виявлені три помилки у виборчих бюлетенях. Комісія провела засідання з приводу термінової заміни.

У Лубенській міській виборчій комісії провели засідання щодо термінової заміни бюлетеней у зв’язку з трьома помилками. На шапці у бюлетені замість “Чергові вибори” написано лише “вибори”. Замість Лубенської міської ради надруковано Лубенської районної ради.

Також помилка виявлена і у списку кандидатів на посаду міського голови. Одруківку допустили у даті народження діючого міського голови Олександра Грицаєнко. Замість справжньої дати  -  1960 рік, надрукували 1969.

Бюлетені у Лубенській міській виборчій комісії виготовляв фізична особа-підприємець. Член ТВК Дехтяревський Олександр повідомив, що рішення щодо виготовлення бюлетеней голова комісії приймала одноосібно.

За даними Державного реєстру виборців у місті Лубни 40270 виборців.

У міській виборчій комісії прийняли рішення у бюлетенях, де написано "районна" рада, виправити на "міську" власноручно ручкою та завірити печаткою.

Голова комісія запевнила всіх, що комісія звернулася з проблемою до ЦВК, та їм відповіли вирішувати проблему на “своєму рівні”.

Зараз ОПОРА намагається зв’язатись з прес-службою ЦВК та отримати коментар.

Нагадаємо, що проблема з бюлетнями виникала й у Полтаві.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
 
Анна Мосієнко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380982856796
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android