23 жовтня на одній з ДВК в місті Миколаєві члени комісії порвали «зайві» бюлетені, на іншій виявили помітки на прізвищах кандидатів у Миколаївські міські голови.

Про це повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

Так, на ДВК №480802 при перерахуванні та пропечатуванні бюлетенів член комісії виявив у пакунку 16 «зайвих» бюлетенів. Замість того, аби скласти акт про розбіжності, він порвав їх. На місце події виїхали представники Миколаївського міськвиборчкому та Корабельної районної в Миколаєві виборчої комісії. Як повідомив член ТВК Станіслав Мальцев, який виїжджав у ДВК, порвані бюлетені були запечатані в окремий пакунок та був складений акт.

А на дільниці №480776 при пропечатуванні бюлетенів на 377 бюлетенях для голосування за Миколаївського міського голову на прізвищах двох кандидатів – Юрія Гранатурова та Дарта Вейдера – були виявлені помітки: крапки діаметром десь 2 мм (саме на прізвищах, а не в квадратиках для голосування, що може бути поліграфічним браком). Про це спостерігачу ОПОРИ повідомив член ДВК №480775 Олександр Галкін. За його словами, про даний факт повідомили Заводську районну в Миколаєві виборчу комісію.

В Заводський районній в місті виборчій комісії порекомендували членам ДВК видавати виборцям ці бюлетені в останню чергу.

 
За коментарями звертайтеся:
 
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android