Сьогодні, 22 жовтня Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксувала на стенді офіційних матеріалів Полтавської виборчої комісії зрарок виборчого бюлетню з помилкою.

Так, замість Полтавської міської організації політичної партії "Совість України" у бюлетені зазначено: Полтавська ОБЛАСНА організація партії. У комісії говорять, що вже помітили помилку, подякували за небайдужість і роблять усе можливе, щоб встигнути передрукувати бюлетені до дня голосування.

POltava Buletni z pomilkoyu

POltava Buletni z pomilkoyu4

ОПОРА зв'язалась з секретарем міської виборчої комісії Людмилою Беберіною з метою уточнити кількість вилучених бюлетнів, а також з проханням отримати коментар з приводу нових бюлетнів. Натомість секретар міської виборчої комісії відмовилась надавати будь-яку інформацію.

Спочатку вона запевняла, що знаходиться у незручному місці, і у неї немає можливості спілкуватись. Та після п'ятихвилинного заперечення надавати будь-яку інформацію, особа, яка вочевидь знаходилась біля Людмили Беберіни у той час поруч, порадила їй не надавати коментар по телефону, чим і завершила розмову секретар міської виборчої комісії.

Зараз ОПОРА намагається виявити кількість вилучених бюлетенів та дізнатись про строки друку нових.

Зазначимо, що відповідно до даних Державного реєстру виборців у місті Полтава зареєстровано 237248 виборця. Зауважимо, що відповідно частини 6 статті 74 закону "кількість виборчих бюлетенів для голосування визначається відповідними територіальними виборчими комісіями не пізніш як за 12 днів до дня голосування виходячи з кількості виборців, включених до попередніх списків виборців на виборчих дільницях у межах відповідного виборчого округу, з урахуванням резерву виборчих бюлетенів, що становить 0,5 відсотка від кількості виборців на кожній виборчій дільниці у такому виборчому окрузі".

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
 
Анна Мосієнко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380982856796
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.