Артемівській районній територіальній виборчій комісії довелось погасити 7 594 бюлетені. Про це повідомляє спостерігач Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України», який проводить громадське спостереження за місцевими виборами в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.

У багатомандатному виборчому окрузі по виборам до районної ради ТВК вчасно провела жеребкування щодо розташування в бюлетені представників політичних партій «Опозиційний блок», «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ», «Наш край». Проте, БПП запропонував кандидатів не на всі місцеві округи.

Секретар Артемівської районної виборчої комісії замовила 15 953 бюлетені. Але у половині з них, які передбачались для використання в тих округах, де не було представників БПП, в бюлетенях партія не зазначалася. Після виявлення цієї помилки, 16 жовтня, комісія погасила всі ці 7 594 невірно надруковані бюлетені та замовила нові.

Як зазначають аналітики ДОО ВГО КВУ, проблема у тому, що виборче законодавство нове і вкрай складне, а часу з ним розбиратися було мало. Тому навіть досвідчені з попередніх виборчих кампаній люди не завжди знають, як правильно діяти у незвичній ситуації.

Традиційно погашення бюлетенів відбувається шляхом відокремлення одного з кутів бюлетеня зі складанням відповідного акту та запакуванням зіпсованих документів.

 

Контактна особа:
Катерина Жемчужникова,
прес-секретар по Донецькій області
+380662701713
 
Довідково:
Громадське спостереження за місцевими виборами на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.