На трасі державного значення «Мукачево-Рогатин» на відрізку від міста Мукачева до Іршави Закарпатської області невідомі пошкодили агітацію на білбордах. Це зафіксували спостерігачі ОПОРИ 16 жовтня.

На рекламоносій із символікою партії «Блок Петра Порошенка» вилито червону фарбу.

17.10 solidarnist

Такі ж дії вчинено і щодо білборду із символікою кандидата від партії «Відродження».

17.10 vidrodzhenja

А в Ужгороді невідомі повністю зірвали зображення із двох білбордів кандидата на посаду міського голово Володимира Чубірка. Рекламоносії знаходилися на перехресті вулиць Грушевського–Заньковецької.

17.10 chubirko

17.10 chubirko 2

Як повідомляла ОПОРА раніше, невідомі хулігани попсували рекламоносії  у селах Виноградівського району області.

ОПОРА наголошує: відповідно до частин 1-3 статті 157 Кримінального Кодексу України за перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу із знищенням чи пошкодженням майна караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.