У м. Ковель Волинської області 15 жовтня зафіксовано газети, у яких містяться елементи «чорного піару» проти кандидатів у депутати до Волинської обласної ради від політичної партії «Батьківщина» та кандидата на посаду Ковельського міського голови Олега Кіндера.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував біля будинків по вул. Петра Могили у м. Ковель антиагітаційну газету під назвою «Кіндерщина», у якій міститься негативна інформація про кандидатів у депутати до Волинської обласної ради Віру Федосюк і Василя Дудку, кандидата на посаду Ковельського міського голови Олега Кіндера та загалом про команду Ковельської міської організації політичної партії «Батьківщина».

Газету з елементами «чорного піару» виконано в тій же самій стилістиці та за тим же самим зразком, що й видана газета Ковельською міською партійною організацією ВО «Батьківщина».

Gazeta z elementamy chornogo piaru 1

Gazeta z elementamy chornogo piaru 2

Gazeta z elementamy chornogo piaru 3

Громадянській мережі ОПОРА стало відомо, що кандидати від Волинської обласної партійної організації «Батьківщина» звернулися із відповідною заявою про порушення виборчого процесу до правоохоронних органів. Наразі триває перевірка можливого факту вчинення кримінального правопорушення.

Povidomlennja na sajti MVS

Відповідно до ч. 5, Ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію - суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями.

 

За коментарями звертайтеся:
Людмила Хомич
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
+380678896667
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.