Перший заступник Київської ОДА і кандидат в облраду Лев Парцхаладзе, а також кандидат на посаду голови міста Біла Церква Констянтин Єфименко роздали сертифікати на земельні ділянки бійцям АТО. Військовослужбовцям земля належить згідно закону, втім церемонію вручення провели під логотипом політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Лев Парцхаладзе використовує державну програму забезпечення військовослужбовців АТО земельними ділянками, які вони мають право безоплатно отримати згідно Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Так, на День Захисника України, 14 жовтня 2015, на церемонії вручення сертифікатів на стіні був розміщений рекламний логотип «Солідарності».  Також участь в церемонії брав Констянтин Єфименко, кандидат на посаду голови міста Біла Церква, який не є посадовою особою, тому не мав би бути присутнім на врученні.

Про це зізнався сам Парцхаладзе на своїй сторінці у facebook.

«Сегодня в Белой Церкви вручил сертификаты на земельные участки нашим воинам. Каждый защитник Украины - это наша гордость и наша надежда на мир и стабильность в стране. Сегодня я имел честь лично сказать слова благодарности нашим доблестным воинам, участникам АТО. Наша мирная жизнь - это их заслуга, они остановили агрессора, они дали нам возможность проводить реформы в стране даже в такие нелегкие времена. И наша благодарность им безмерна. Со своей стороны мы будем делать все, чтобы участники военных действий на Донбассе не были забыты.С Днем Защитника!», - йдеться у пості кандидата в депутати облради.

prinskrin ATO

Громадянська мережа ОПОРА застерігає кандидатів, які займають державні посади від агітації, яка може трактуватися як використання адміністративного ресурсу в агітації.

Про це йдеться в частині 2, статті 60 Закону України «Про місцеві вибори»: «кандидатам, які займають посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, у військових частинах (формуваннях), на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації».

За коментарями звертайтесь:
Аліна Брезіцька,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Київській області
063 685 95 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.