Керівник КП «Кам'янець-Подільська міська друкарня» звернувся до правоохоронних органів та ОПОРИ з повідомленням про порушення виборчого законодавства районною виборчою комісією.

12 жовтня директор КП «Кам'янець-Подільська міська друкарня» В. П. Єрменчук звернувся з листом до начальника Кам’янець-Подільського міського відділу СБУ та прокурора Кам’янець-Подільського району.  У листі він повідомляє, що Кам’янець-Подільська районна виборча комісія розпочала виготовлення виборчих бюлетенів, «при цьому порушуючи Закон України «Про місцеві вибори», а саме ст. 74 ч. 2, ігноруючи РОЗ’ЯСНЕННЯ щодо порядку виготовлення виборчих бюлетенів…» Крім того, керівник друкарні просить відповісти, чому РВК, «грубо порушуючи Закон України «Про місцеві вибори», стає на шлях підриву демократичних завоювань Революції гідності і Майдана».

Ідентичний лист отримала 13 жовтня і представник Громадянської мережі ОПОРА у Кам’янці-Подільському.

На думку керівника друкарні,  підприємство, якому ТВК надала право друкувати бюлетені, не володіє «необхідною технічною документацією, кількістю фахівців, що мають відповідну фахову освіту або досвід такої роботи, а також технологіями захисту документів від підробки».

Як з’ясувала кореспондентка «Точки ОПОРИ», Кам'янець-Подільська районна виборча комісія постановила: «для друкування бюлетенів визначити поліграфічне підприємство «Фізична особа приватний підприємець Сисин Оксана Володимирівна».

Оскільки 14 жовтня отримати офіційний коментар від представників СБУ і прокуратури не вдалося, ОПОРА має намір дізнатися, як вони будуть реагувати на лист В. П. Єрменчука, уже найближчим часом. 

З огляду на ситуацію, що склалася, Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що відповідно до ч. 1 ст. 75 Закону України «Про місцеві вибори» територіальна виборча комісія на підставі договору, укладеного між нею і поліграфічним підприємством, забезпечує виготовлення виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.