Спостерігачі ОПОРИ фіксують факти масових замін членів дільничних виборчих комісій, іноді вони становлять до 50% поданих кандидатур від місцевих організацій партій.

До прикладу, Алла Миколаївна Петрієнко, голова Новокаховської міської виборчої комісії, повідомила про проблему з формуванням ДВК в Новій Каховці. Так, близько 50% членів вже сформованих дільничних комісій від політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка», відмовились від своєї участі в виборчому процесі в якості членів дільничних виборчих комісій. Половина  з тих, хто написав заяву про відмову, причиною називають те, що їх призначили працювати на платній основі в керівному складі  ДВК. На даному етапі, міська виборча комісія разом з міським осередком партії працюють над замінами. Алла Миколаївна пов’язує відмову працювати тим, що керівному складу комісії призначена низька заробітна плата, а відповідальність та об’єм роботи великий.

Коментар, голови Новокаховської міської виборчої комісії Алли Петрієнко, який вона дала по телефону, можна послухати тут.

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.