Сьогодні 12 жовтня 2015 глава УПЦ Київського Патріархату Філарет освятив храм збудований благодійним фондом «Богуславщина», засновником якого є кандидат в депутати ти районної ради Петро Гавриленко.

cerkva boguslav

Після освячення храму Патріарх нагородив орденом Святого Миколая Чудотворця кандидата Петра Гавриленка (політична партія «Промисловців і підприємців») як людину, завдяки якій цей храм збудовано, а чинний міський голова В'ячеслав Дяченко, кандидат в міську раду від політичної партії «Рідне місто», нагороджений партіаршою грамотою за те, що завдяки йому вдалося отримати землю. Такою ж грамотою було відзначено депутатів 6-го скликання Богуславської міської ради, за те що вони одноголосно проголосували за виділення земельної ділянки. Після чинної влади нагороджували бійців АТО.

Громадянська мережа ОПОРА просить релігійних лідерів не виявляти прихильність до окремих кандидатів в органи місцевої влади, оскільки це може розцінюватися як агітація. Закон України «Про свободу совісті і релігійні організації» в статті 5, частині 8 каже, що релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки, не висувають кандидатів до органів державної влади, не ведуть агітації або фінансування виборчих кампаній кандидатів до цих органів. Священнослужителі мають право на участь у політичному житті нарівні з усіма громадянами.

За коментарями звертайтесь:
Аліна Брезіцька,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Київській області
063 685 95 28
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.