В обласному центрі Волинської області 10 жовтня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували зіпсовані агітаційні матеріали політичних партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та «Українське об’єднання патріотів «УКРОП».

У Луцьку на проспектах Волі і Перемоги, а також на вул. Винниченка спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували зіпсовані білборди Волинського осередку Луцької міської організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Замовником білбордів з гаслом партії «Зберегти і примножити» є кандидат в депутати до Луцької міської ради Євгеній Ткачук.

Zipsovanyj bilbord partii Solidarnist

Також у Луцьку на проспекті Перемоги 10 жовтня було зафіксовано пошкоджений сітілайт Волинського обласного осередку політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП» із зображенням кандидата в депутати до Волинської обласної і Луцької міської ради Ігоря Палиці та кандидата на посаду Луцького міського голови Олександра Товстенюка.

Zipsovanyj citilajt partii UKROP

Крім того, на проспектах Соборності та Перемоги спостерігачі ОПОРИ зафіксували зіпсовані агітаційні стенди кандидата у депутати до Волинської обласної ради від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ігоря Чорнухи. Нагадаємо, що Громадянська мережа ОПОРА уже раніше повідомляла про розміщення відповідних стендів кандидата на опорах електромереж.

Zipsovanyj stend kandydata v deputaty Igorja Chornuhy

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до ч. 1, Ст. 157 Кримінального Кодексу України перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права та перешкоджання діяльності іншого суб'єкта виборчого процесу караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років.

За коментарями звертайтеся:
Людмила Хомич
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
+380678896667
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.