Минулої п’ятниці, 9 жовтня, спостерігач ОПОРИ дізнався від кандидата на посаду Кирилівського селищного голови Івана Малєєва про одночасне висування кількох осіб від різних політичних сил.

Так, Кирилівською селищною виборчою комісією  були зареєстровані шість кандидатів у депутати селищної ради в якості самовисуванців. Одночасно ці ж самі особи були зареєстровані кандидатами у депутати Якимівської районної ради від «Сильної України», БПП «Солідарність» та Радикальної партії Олега Ляшка.

Згідно статті 35 ч.5 ЗУ «Про місцеві вибори», особа, з урахуванням вимог частини четвертої цієї статті, може одночасно бути висунута кандидатом у депутати місцевих рад, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости шляхом висування місцевою організацією лише однієї політичної партії або лише шляхом самовисування.

З приводу ситуації, що склалась, спостерігач ОПОРИ поспілкувався з секретарем Кирилівської ТВК, який повідомив, що заяву вони розглянули.  Секретар також зазначив, що так як комісія нижчого рівня не має права самостійно приймати такі рішення,  вони направили 9 жовтня офіційний  запит до Якимівської районної виборчої комісії для підтвердження вищезазначених фактів.

В понеділок–вівторок планується проведення засідання Кирилівської ТВК з розгляду питання про зняття з реєстрації цих кандидатів з виборів до Кирилівської селищної ради в одномандатному виборчому окрузі за умови,якщо вони отримають офіційне підтвердження.

В Якимівській районній виборчій  комісії це питання ще розглядається.

За коментарями звертайтеся:
 
Дмитро Арабаджиєв
Координатор виборчих програм
у Запорізькій області
380667404236
Катерина Коротченко,
Прес-секретар
380505006577
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.