9 жовтня довготерміновим спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА на будівлі залізничного вокзалу м. Тернополя було зафіксовано агітаційні плакати кандидата на посаду міського голови від ВО «Батьківщина» Михайла Ратушняка.

Vokzal Ratushnyak

 

Vokzal Ratushnyak2

Варто зазначити, що Тернопільська міська виборча комісія 28 вересня зареєструвала Михайла Ратушняка кандидатом на посаду міського голови Тернополя від ВО «Батьківщина». Відповідно до ЗУ «Про місцеві вибори», як суб’єкт виборчого процесу М. Ратушняк має право проводити свою передвиборну агітацію, яка відповідно до ч.3 ст. 54, цього ж закону, може здійснюватись в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції та законам України.

Проте, як повідомив спостерігач і зафіксував це на фото, агітаційні матеріали цього кандидата розміщені на будівлі залізничного вокзалу з обох боків над входом, що суперечить п.6 ч. 9 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори» яка чітко зазначає, що « забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, в тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

Довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував порушення та звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів.

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.