Кандидат на посаду міського голови та народний депутат Юрій Бублик (політична партія “Свобода”) обвинувачує свого опонента Андрія Матковського (політична партія “Блок Петра Порошенка – Солідарність”) у використанні проти нього “чорних” технологій.

Після випадку з використанням чорних технологій проти кандидата на посаду міського голови Юрія Бублика, коли по усьому місту від його імені розклеїли псевдолистівки з запрошенням на зустріч із ним, він розмістив рекламний матеріал в інтернет-виданні “Полтавщина” з поясненнями. Крім спростування кандидат опосередковано звинувачує у використанні проти нього брудних методів іншого претендента на посаду міського голови Андрія Матковського.

 “Це є ні що інше, як чорний піар та брудні технології одного з моїх конкурентів. Це від безсилля, їм більше нічого мені закинути — лишається лише бруд...Жага до грошей та влади декому геть затьмарили очі. Прошу всіх моїх прихильників пошири цю інформацію через ФБ та соціальні мережі та донести її до полтавської громади.Ми це проходили на минулих виборах. І цьому діячеві ми забезпечили гідне третє місце. Рейтинг підтримки Бублика та «Свободи» реально зростає. Полтавці відверто говорять: «А більше немає за кого!».

bublik proti matkovskogo

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зв’язався з помічником Юрія Бублика Андрієм Олефіренко та попросив прокоментувати, чи є підтверджуючи факти того, що брудні технології були використані саме від Андрія Матковського.

- Ми звинуватили його, тому що минулого року з його боку були використані чорні технології у наш бік. Тому впевнені, що і цього разу ці дії йдуть саме від нього, - зазначив помічник народного депутата.

ОПОРА зазначає, що безпідставні обвинувачення з боку кандидатів та політичних сил є прямим порушенням виборчого законодавства, передбаченого статтею 157 Кримінального кодексу України «Перешкоджання здійсненню виборчого права».

Громадянська мережа ОПОРА закликає політичних опонентів вести чесну та гідну передвиборчу кампанію та не порушувати законодавства України, міжнародні норми. Адже  згідно з міжнародними практиками, очорнення репутації конкурента суперечить етичним  нормам передвиборчих перегонів.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
 
Анна Мосієнко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380982856796
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.