Восьмого жовтня в районі зупинки громадського транспорту “Електростанція” було розміщено білборд провокативного змісту відносно кременчуцьких кандидатів на посаду міського голови Віталія Малецького (політична партія “Поруч”), Віктора Калашника (партія “Блок Петра Порошенка – Солідарність”) та Олександра Головача (політична партія Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”).

Дев’ятого жовтня у Кременчуці було встановлено ще два білборди на залізничному переїзді в районі кондитерської фабрики.

chorniy pr kremen

Громадянська мережа ОПОРА зв’язалась з начальником прес-служби Полтавської УМВС Юрієм Сулаєвим з метою дізнатись, чи зверталися до правоохоронців з приводу розміщення білбордів. На що отримали відповідь, що «жоден кандидат до відділення міліції не звернувся. Тому справа по сьогодні залишається не розслідуваною. Хто саме розмістив біллборд з зображенням кандидатів поки невідомо».

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що розповсюдження такого змісту білбордів є порушенням Закону України “Про місцеві вибори” статті 60 частини 5, відповідно до якої “Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію – суб’єкта виборчого процесу...”

Громадянська мережа ОПОРА закликає політичних опонентів вести чесну та гідну передвиборчу кампанію та не порушувати законодавства України, міжнародні норми. Адже згідно з міжнародними практиками, очорнення репутації конкурента суперечить етичним нормам передвиборчих перегонів.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
poltava@opora.org.ua
 
Анна Мосієнко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380982856796
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.