Представники ОПОРИ проаналізували гендерну квоту в списках кандидатів у депутати до міських та районних рад Житомирської області.

25 жовтня окрім Житомира обиратимуть депутатів ще до 8 міських рад області: Коростишівської, Коростенської, Радомишельської, Новоград-Волинської, Олевської, Чуднівської, Андрушівської та Баранівської та 23 районних рад.

100% жінок в списку кандидатів у депутати Коростишівської районної ради від ПАРТІЇ ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ СЕРГІЯ КАПЛІНА.

До Чуднівської міської ради та Малинської районної ради від ВО «Свобода» балотуються лише чоловіки.

Відсутні жінки і в списках кандидатів у депутати Радомишльської районної ради від УКРАЇНСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ УКРОП та Володарськ-Волинської районної ради від Аграрної партії.

Відповідно до частини 3 ст. 4 ЗаконуУкраїни «Про місцеві вибори»: «Усі кандидати у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, зареєстровані у встановленому цим Законом порядку (далі - кандидати), мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі відповідних місцевих виборів. Представництво осіб однієї статі у виборчих списках кандидатів у депутати місцевих рад у багатомандатних виборчих округах має становити не менше 30 відсотків загальної кількості кандидатів у виборчому списку. Усі місцеві організації партій - суб’єкти виборчого процесу мають рівні права і можливості брати участь у відповідному виборчому процесі у порядку та в межах, встановлених цим Законом».

ОПОРА вже повідомляла,яка партія недотрималась гендерної квоти в списках кандидатів до Житомирської міської та обласної рад.

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування