У Полтаві на під’їздах у різних районах міста почали з’являтися фейкові повідомлення про зустрічі з виборцями кандидата на посаду міського голови Юрія Бублика.

До прес-служби Громадянської мережі ОПОРА звернулась жителька Полтави зі скаргою, що її під’їзд вдруге обклеїли листівками про зустріч з Юрієй Бубликом. Нагадаємо, що декілька днів потому ОПОРА зафіксувала декілька випадків з псевдоповідомленнями про зустрічі від колишнього голови Полтавської ОДА Олександра Удовіченка.

У псевдоафіші Юрія Бублика надана неправильна інформація про основні цілі партії. Повідомляється, що Юрій Бублик планує знести монумент Слави та поставити пам’ятники Іванові Мазепі та Симону Петлюрі, і окрім того, змінити «комуністичні» назви вулиць.

- Звісна річ, що це не наші листівки. По-перше вони іншого кольору і зроблені на більш якіснішому матеріалі, ніж наші. Відразу видно, що на них витратили багато коштів. За одну ніч їх розродали по усьому місту. При чому розклеювали так, щоб зіпсувати нові двері. Використовували міцний клей. Ми звернулись до ЗМІ та публічно заявили, що це не наші листівки, - коментує помічник Юрія Бублика Андрій Олефіренко.

chorni tehnologii

Наразі працівники міліції намагаються встановити осіб, котрі займались розповсюдженням псевдолистівок.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що розповсюдження псевдолистівок є порушеннямЗакону України “Про місцеві вибори”статті 60 частини 5, відповідно до якої “Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію – суб’єкта виборчого процесу...”

Громадянська мережа ОПОРА закликає політичних опонентів вести чесну та гідну передвиборчу кампанію та не порушувати законодавства України, міжнародні норми. Адже  згідно з міжнародними практиками, очорнення репутації конкурента суперечить етичним  нормам передвиборчих перегонів.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
poltava@opora.org.ua
 
Анна Мосієнко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380982856796
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.