08 жовтня близько сьомої години вечора,  Херсонська міська виборча комісія затвердила тексти бюлетенів по виборах міського голови та по виборах депутатів міської ради. У бюлетені для голосування по одномандатному виборчому округу з виборів Херсонського міського голови є Володимир Сальдо, але не той, що колишній мер Херсона. У бюлетені для голосування по виборах депутатів міської ради – Сальдо нема.

Засідання Херсонської міської виборчої комісії по затвердженню текстів виборчих бюлетенів розпочалося ще 07 жовтня, але не було завершене, а була об’явлена технічна перерва до 14.00 08 жовтня. Це засідання було вже десяте поспіль з питання реєстрації кандидатом Володимира Сальдо. Про всі перипетії висування і реєстрації ми вже писали.

Засідання супроводжувалося двома пікетами, один – на підтримку партії «НАШ КРАЙ» та її кандидата на посаду міського голови і першого номера у списку кандидатів у депутати міської ради. Другий пікет був проти реєстрації Володимира Васильовича Сальдо. Між прихильниками і супротивниками екс-мера сталася бійка. А самого кандидата пікетники не пустили на засідання комісії, йому фізично перешкоджали увійти у будівлю міської ради, де засідала виборча комісія. Треба додати, що 07 жовтня питання про затвердження текстів  бюлетенів не стояло на порядку денного, його перенесли на наступний день.

08 жовтня бюлетені були затверджені, але термін, встановлений Законом України (ч.3.ст.74) для цієї процедури не був дотриманий . У виборчому бюлетені по виборах міського голови прізвища Володимира Васильовича Сальдо нема. Але є прізвище його двійника Сальдо Володимира Михайловича,самовисування, проживає у м. Херсон, тимчасово не працює. Це засідання пройшло спокійно, екс-мер присутній не був, і пікету його прибічників теж не було, був лише пікет противників реєстрації цього кандидата.

08-10-Bulenen-bez-Saldo-2

Нагадаємо, Одеський апеляційний адміністративний суд, розглянувши позов місцевої організації партії «НАШ КРАЙ» своєю постановою зобов’язав Херсонську міську виборчу комісію повторно розглянути питання реєстрації Володимира Сальдо та зареєструвати його.

Цього ж вечора, 08 жовтня, стало відомо, що Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження Херсонської міської виборчої комісії (ч.3 ст.29 ЗУ «Про місцеві вибори»), про що оприлюднена Постанова № 402 від 08 жовтня.

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.