Після кількох прецедентів з відмовою реєстрації кандидатів у зв’язку з порушенням частини 2 статті 36 Закону України «Про місцеві вибори», Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала офіційний сайт управління юстиції та знайшла декілька знайомих прізвищ кандидатів у місцеві ради, які досі мають членство у зовсім інших партіях.

Так, кандидат у Миколаївську міську раду від партії «Наш Край» Микола Єропунов, який є діючим депутатом, обраним від Партії регіонів, досі очолює Миколаївську обласну організацію Соціал-демократичної партії України (об’єднаної).

Кандидат у депутати від партії «Громадянська позиція» Максим Коваль і досі є головою обласного осередку партії «Солідарність».

Кандидат від «Опозиційного блоку» Максим Невінчаний - голова Миколаївської крайової організації Української партії

Заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Оксана Янішевська, яка балотується у Миколаївську обласну раду від партії «Блок Петра Порошенка», очолює одразу два партійні осередки «Фронту Змін»: Миколаївський обласний (в.о.) та Миколаївський міський.

Нині діючий депутат Сергій Паливода на сьогоднішній день досі є членом Миколаївської міської організації Партії ветеранів Афганістану, хоча балотується до Миколаївської міської ради від партії «Наш Край».

Ще одні кандидати-«нашекраївці» Валерій Буркун та Олександр Женжеруха досі є членами Партії регіонів.

Кандидат у депутати від «Опозиційного блоку» Дмитро Топчий досі знаходиться на посаді голови організації партії «Нова політика».

Члени партії «УДАР» Юрій Клименко та Денис Романчук планують цьогоріч потрапити до Миколаївської міської ради від політичної сили «Блок Петра Порошенка», а Олександр Шанайца також балотується від цієї партії, будучи головою партійного осередку партії «Зелені».

Про те, що ці дані є свіжими по сьогоднішній день, Громадянській мережі ОПОРА підтвердили в управлінні юстиції у Миколаївській області.

Нагадаємо, що згідно частині 2 статті 36 Закону України «Про місцеві вибори» місцева організація партії може висунути особу, яка членом цієї політичної партії, або безпартійного громадянина.

Також згідно ст. 6 Закону України «Про політичні партії в Україні» членом політичної партії може бути лише громадянин України, який відповідно до Конституції України має право голосу на виборах. Громадянин України може перебувати одночасно лише в одній політичній партії.

 
За коментарями звертайтеся:
 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.