Цікава ситуація виникла на виборах депутатів до Мереф`янської міської ради Харківського району Харківської області. Якщо ознайомитися з виборчими списками кандидатів від політичних партій, то можна помітити, що в низці округів кандидати від різних політичних партій мають однакові прізвища, а іноді, навіть й однакові імена.

 

Так, принаймні у п’яти виборчих округах з виборів депутатів Мерефянської міської ради кандидати від політичної партії «Блок Петра Порошенко «Солідарність» та політичної партії «Наш край» мають кандидатів з однаковими прізвищами. Зокрема, наступні:

Виборчий округ № 7:

Погорілий Сергій Леонідович (партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»);

Погорілий Сергій Миколайович (Політична партія "Наш край").

Виборчий округ № 11:

Погорєлова Світлана Віталіївна (партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»);

Погорілова Лариса Михайлівна (Політична партія "Наш край").

Виборчий округ № 15:

Колодяжний Ігор Олександрович (партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»);

Колодяжний Володимир Олександрович (Політична партія "Наш край").

Виборчий округ №17:

Калашник Ольга Леонідівна (партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»);

Калашник Альона Борисівна (Політична партія "Наш край").

Виборчий округ №28:

Кайдашова Валентина Григорівна (партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»);

Кайдашова Тетяна Іванівна (Політична партія "Наш край").

При цьому, кандидати від політичної партії «Блок Петра Порошенко «Солідарність» були подані раніше, ніж від партії «Наш край». Так, відповідно до Постанови №16 Мереф`янської міської виборчої комісії від 30 вересня про реєстрацію виборчого списку кандидатів в депутати від Харківської районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», заяви надійшли 29 вересня. Тоді як відповідно до Постанови № 21 Мереф`янської міської виборчої комісії від 30 вересня, заяви від Харківської районної партійної організації політичної партії «Наш край» , заява Харківської районної партійної організації політичної партії «Наш край» про реєстрацію кандидатів в депутати надійшла 30 вересня.

Можна припускати, що в кожному з випадків ми бачимо маніпулятивну технологію «двійника», яка має на меті заплутати виборців під час голосування, відібравши у конкурента якусь долю виборців. З одного боку, ця проблема не має правового регулювання, з іншого боку, фактично, мова йде про факт недобросовісної конкуренції. 

0 foto1 news 08.10.2015 Kharkivіska klony

0 foto2 news 08.10.2015 Kharkivіska klony

 
(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.