Право позмагатися за прихильність виборців втратили Василь Марюха в Ромнах та Віталій Щебаков в Лебедині.

Роменська міська виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата на посаду міського голови шляхом самовисування Василя Марюхи. Причина: він одночасно був кандидатом до обласної ради від партії «Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ» та кандидатом-самовисуванцем на пост Роменського міського голови. Про це ОПОРІ повідомила заступниця голови ТВК Тетяна Кондратенко.

Так само вчинила і Лебединська міська виборча комісія, яка скасувала реєстрацію кандидата на посаду міського голови самовисуванця Віталія Щербакова. Він одночасно був кандидатом на посаду міського голови (самовисування) та кандидатом в депутати міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ».

За даними Центральної виборчої комісії, всього в Сумській області станом на 8 жовтня скасовано реєстрацію 13 кандидатів в депутати міських та районних рад. Основна причина – подвійне подання за різними списками.

Згідно Закону України «Про місцеві вибори», а саме частини 5 статті 35, кандидат повинен чітко і ще до реєстрації визначитись в котрому списку хоче балотуватися. Якщо ж кандидат зареєстрований кандидатом на дві посади (наприклад, у міську раду і мера) не за висуванням однієї і тої самої партії, то його реєстрацію скасовують повністю.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
 
Олександр Хоруженко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380509120278
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.