За словами деяких мешканців Білої Церкви, власником підприємтства, яке обслуговує маршрути, є сам кандидат на посаду місцевого голови Микола Котушенко, кандидат у міськи голови Білої Церкви.

Попри заборону Закону України «Про місцеві вибори» розміщати агітаційні матеріали на громадському транспорті, у Білій Церкві маршрутки №13, 16, 18, 25 обклеєні рекламою кандидата на посаду голови міста Біла Церква Микола Котушенко (висунутий партією «Майбутнє країни»).  Він є власником приватного підприємства «К-А-Н».

Громадянська мережа ОПОРА застерігає кандидатів від поширення агітації на громадському транспорті, оскільки Закон України чітко забороняє такі дії. Зокрема,в  ст. 60, ч. 9, п. 6  йдеться, що «розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

0 marshrytka mer

За коментарями звертайтесь:
Аліна Брезіцька,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Київській області
063 685 95 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.