Констянтин Єфименко вклав кошти не лише в закупівлю машин, але й забезпечив усіма необхідними медикаментами з власного фармакологічного заводу. Загальна вартість проекту – 700 тисяч гривень.

В неділю, 6 жовтня на центральній площі Білої Церкви на огляд мешканцям виставили автомобілі швидкої допомоги і броньований автомобіль джип Mersedes. Три карети швидкої допомоги пригнали із Литви, а вже в неділю після обіду їх відправили на Схід в 72 і 30 бригаду. Організацією проекту займалась Асоціація учасників АТО м.Біла Церква, але найбільше фінансово допоміг кандидат на посаду голови міста, самовисуванець Констянтин Єфименко. Він не лише закупив автомобілі, але й забезпечив карети швидкої допомоги усіх необхідним із власного фармакологічного заводу «Біофарма».

Про те, як відправляли «допомогу» на фронт можна подивитись на you tube каналі г. Белая Церковь Первый Интернет канал ПроБЦ ProBC.tv.

Громадянська мережа ОПОРА вкотре застерігає кандидатів від агітації, яка супроводжується матеріальною допомогою. Адже це суперечить чинному виборчому законодавству. Зокрема, частині 4 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 Кримінального Кодексу України прийняття пропозиції, обіцянки або одержання виборцем, учасником референдуму для себе чи третьої особи неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення будь-яких дій, пов'язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права або права голосу (відмова від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці (дільниці референдуму) більше одного разу, голосування за окремого кандидата на виборах або відмова від такого голосування, передання виборчого бюлетеня (бюлетеня для голосування на референдумі) іншій особі), незалежно від фактичного волевиявлення особи та результатів голосування - караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

За коментарями звертайтесь:
Аліна Брезіцька,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Київській області
063 685 95 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.