Затримано чоловіка та дівчину, які збирали гроші, обіцяючи місце члена дільничної виборчої комісії від кандидата на посаду Сумського міського голови від партії «Блок Петра Порошенка «СОЛІДПРНІСТЬ» Дмитра Лантушенка.

В штабі Дмитра Лантушенка ОПОРІ розповіли, що їм повідомили про дівчину, яка від імені їх кандидата збирає гроші з бажаючих працювати у дільничних виборчих комісіях. Для того, щоб підтвердити серйозність намірів, треба було заплатити 100 гривень внеску та лишити особисті дані.

Працівники штабу зв’язалися з дівчиною, призначили їй зустріч, щоб теж записатися на роботу в ДВК і… познайомили з самим кандидатом. Вони ж і викликали міліцію.

Дмитро Лантушенко заявляє, що таким чином ці особи намагалися дискредитувати його.

Начальник сектору зі зв’язків з громадськістю Управління міністерства внутрішніх справ України в Сумській області Ельвіра Біганова повідомила ОПОРІ, що у затриманих правоохоронці вилучили папку із записами анкетних даних громадян та зібрані ними 2700 гривень.

- Попередньо дії затриманих кваліфіковані як  «шахрайство», розпочате кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 КК України, яка передбачає покарання від сплати чималого штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років, - зауважила Ельвіра Біганова.

Сьогодні, 8 жовтня, Дмитро Лантушенко провів спеціальну прес-конференцію, на якій представив своє бачення ситуації.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
Олександр Хоруженко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380509120278
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.