8 жовтня відбулася зустріч кандидата на посаду міського голови Вінниці Людмили Щербаківської (висунута міською організацією партії «Батьківщина») з колективом Служби автомобільних доріг у Вінницькій області (ДП «Вінницький облавтодор»).

Зустріч відбулася в актовій залі облавтодору в робочий час (о 12-й годині). Під час заходу начальник «Вінницького облавтодору» Ігор Алексєєв, який є кандидатом у депутати Вінницької обласної ради від ВО «Батьківщина», розповів про те, що він безпартійний, але йому запропонували йти до обласної ради від партії «Батьківщина», і він погодився.

«Людмила Михайлівна Щербаківська йде кандидатом в мери від партії «Батьківщина». Так сталося, що коли ще починалася Революція Гідності, ми постійно з Людмилою Михайлівною один одному допомагали. Людмила Михайлівна запропонувала мені як керівнику Вінницької обласної народної самооборони балотуватися від партії «Батьківщина», на що я в принципі погодився», - сказав Ігор Алексєєв.

Кандидат на посаду міського голови, очільниця обласної організації ВО «Батьківщина» Людмила Щербаківська вручила Ігорю Алексєєву посвідчення кандидата у депутати Вінницької обласної ради, розповіла про себе та про те, чому вона йде у мери Вінниці, також закликала голосувати за неї.

«Основне, звичайно, щоб 25 числа ви прийшли на вибори, тому що, повірте, фальсифікації будуть ще гірші. Дехто каже: ми не віримо, вони все зроблять. Нічого вони не зроблять, якщо ви не прийдете і не проголосуєте. Не хочете за мене, не хочете за «Батьківщину» - за іншу політичну силу, але прийдіть проголосуйте. В місті Вінниці буде три бюлетні: один бюлетень кандидати до обласної ради, наприклад, «Батьківщина», ми йдем під номером 9 до Вінницької обласної ради. До Вінницької міської ради другий бюлетень, під номером 3 наша політична сила. І третій - це бюлетень на посаду вінницького міського голови, тому прошу в бюлетені шукати прізвище Щербаківська. Єдина жінка,  яка вам ніколи не зрадить, якщо ви довіритесь. Ви в цьому переконаєтесь», - сказала Л. Щербаківська

Представники ОПОРИ у Вінницькій області вважають, що даний захід проводився з порушенням Закону України «Про місцеві вибори», а саме використанням адміністративного ресурсу, оскільки у ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» міститься заборона здійснювати агітацію кандидатам, які є держслужбовцями чи посадовцями органів місцевого самоврядування(«Кандидатам, які займають посади  в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, у військових частинах (формуваннях), на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації»).

Також цікаво, чи керівництво державного підприємства, яким є «Вінницький облавтодор», надаватиме свою територію для агітаційних заходів усім охочим кандидатам на рівних умовах. Адже, згідно статті 4, частини 4, пункту 3 Закону країни «Про місцеві вибори» в цілому можливість конкурентних виборів забезпечується рівним та неупередженим ставленням органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, їх службових та посадових осіб до кандидатів, місцевих організацій партій - суб’єктів виборчого процесу.

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.