На Хмельниччині 90% голів РДА, які змагатимуться за мандат депутата обласної ради, та понад 80% відсотків очільників РДА, що балотуються до районних рад, – висуванці «БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ».

Очолює когорту чиновників, які прагнуть потрапити до Хмельницької обласної ради, голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний. Він значиться першим номером у списку партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ». Крім того, до облради балотуються десятеро голів районних державних адміністрацій: це, зокрема, очільники Дунаєвецької, Деражнянської, Городоцької, Віньковецької, Теофіпольської, Летичівської, Полонської, Красилівської, Ізяславської та т. в. о. Ярмолинецької райдержадміністрацій. Майже всі посадовці – представники партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ»: восьмеро – члени цієї політичної сили, двоє – очільники Летичівської та Ізяславської РДА – безпартійні. Лише т. в. о. Ярмолинецької РДА представляє партію «За конкретні справи».

Претендують голови райдержадміністрацій і на місця у районних радах. Загалом кандидатами у депутати районних рад зареєструвалися дванадцятеро посадовців: голови Білогірської, Віньковецької, Волочиської, Ізяславської, Кам’янець-Подільської, Красилівської, Новоушицької, Чемеровецької, Шепетівської, Ярмолинецької РДА та новопризначені (відповідні розпорядження датовані 5 жовтня) керівники Старокостянтинівської та Хмельницької районних адміністрацій. П’ятеро з них очолюють списки від місцевих організацій партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ», ще двоє претендентів – також члени цієї політичної сили.  Від «БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» братимуть участь у виборах і троє безпартійних голів райдержадміністрацій. Партія «За конкретні справи» делегувала на вибори голів Ярмолинецької (очолює список місцевої організації партії) та Білогірської (безпартійна) РДА.

Таким чином, 90% голів РДА, які будуть змагатися за мандат депутата обласної ради, та понад 80% відсотків очільників РДА, що балотуються до районних рад,  представляють саме «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ». З огляду на цей факт зростає ймовірність використання адмінресурсу під час виборчого процесу. Для уникнення зловживань Громадянська мережа ОПОРА закликає посадовців проявити власну ініціативу та оголосити про перебування у відпустці на період проведення передвиборної агітації.

 

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.