У Вінниці спостерігачі ОПОРИ фіксують наявність зовнішньої агітації, зокрема білборди і сітілайти, без вихідних даних про замовників, відповідальних та тираж такої продукції.

Так, 6 жовтня у Вінниці зафіксовано зовнішню рекламу без вихідних даних політичної партії «Наш край», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «Об’єднання «Самопоміч», «Вінницька європейська стратегія».

Також без вихідних даних розміщено білборд кандидата у депутати Вінницької міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка Антона Бойдаченка, де вказується по якому округу він балотується.

Відповідно до ч.2 ст. 56 Закону України «Про місцеві вибори»: «Друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється».

В ч.1 ст.56 Закону зазначено, щодо друкованих агітаційних матеріалів належать плакати, стенди, листівки, постери, інша друкована продукція з написами, що стосується передвиборної агітації, а також матеріали, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами.

vinnitsa bilbord bez markuvannya

vinnitsa bilbord bez markuvannya2

vinnitsa bilbord bez markuvannya3

vinnitsa bilbord bez markuvannya4

vinnitsa bilbord bez markuvannya5

vinnitsa bilbord bez markuvannya1

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.