Столичні кандидати у депутати продовжують влаштовувати свята для місцевих мешканцв. Зокрема відбулись святкування на територіях Дніпровського, Оболонського та Соломянського районів.

3 жовтня о 16:30 у Дніпровському районі столиці за адресою вулиця Райдужна, 8 відбулося свято, організоване за підтримки кандидата у депутати Київради у 43 окрузі від ВО «Свобода»  Костянтина Ференця. На заході безкоштовно роздавали солодку вату, були влаштовані майстер-класи для дітей з ліплення солоного тіста та аквагриму.  Також на зустріч завітав народний депутат України Андрій Іллєнко.

Варто додати, що під час святкування серед присутніх розповсюджували агітацію без вихідних даних, що є порушенням частини 2 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори», згідно з якою забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

06.10 Ferenes 1

06.10 Ferenes 2

Також 3 жовтня у Києві відбулось свято за сприяння партії «Рух за реформи». На Бережанській, 14, що на Оболоні, з дітьми бавились професійні аніматори,  безкоштовно роздавали канцтовари та солодощі, зокрема, солодку вату й соки. Функціонував великий надувний батут.

06.10 ruh

Серед дорослих провели розіграш традиційних від «Руху за реформи» призів: праски, фену та чайника. Зауважимо, що ОПОРА уже неодноразово розповідала про схожу лотерею для участі у якій потрібно надати персональні дані. 

06.10 ruh bilet

Варто додати, що на наметах були розміщені агітаційні постери із зображенням кандидата у депутати від «Руху за реформи» В’ячеслава Попова, який наприкінці свята нагороджував переможців та виголосив коротке привітально-агітаційне слово. Із присутніми спілкувались люди у футболках із символікою громадської організації-політичної партії «Рух за реформи».

06.10 ruh kandydat

Крім того, політична партія «Рух за реформи» ініціювала проведення такого ж свята й 4 жовтня. О 16:00 у парку Аврора на Воскресінці відбулося святкування за сприяння кандидата у депутати Олега Євка (45 округ). На святі були надувні атракціони, конкурси, дітям роздавали солодкі подарунки та розважали аніматорами. Серед присутніх батьків розіграли цінні призи. Подарунки особисто вручав пан Олег Євко.

06.10 ruh roz

Ще одне родинне свято стартувало 4 жовтня на території парку «Орлятко», Солом’янського району столиці. Організував його кандидат у депутати від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Пилипенко (107 округ). «Приводів святкувати було декілька: День вчителя та День людей похилого віку», – зауважив пан Сергій.

06.10 Pylypenko

Саме тому функціонували різноманітні зони: жителі старшого віку ділились рецептами, кухарі робили найбільший бутерброд району, діти й дорослі мали безліч конкурсів та змагань, грав духовий оркестр. Серед присутніх розповсюджували друковану агітаційну продукцію.

06.10 Pylypenko 2

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 4 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Варто додати, що здійснення передвиборчої агітації шляхом надання підприємствам, установам, організаціям неправомірної вигоди або надання безоплатно товарів, робіт, послуг – карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років (частини 2-4 статті 160 Кримінального кодексу України).

Громадянська Мережа ОПОРА закликає кандидатів та політичні партії дотримуватись законодавства України та використовувати лише чесні методи під час ведення передвиборчої агітації.

За коментарями звертайтеся:
Андрій Савчук,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у місті Києві
066 29 28 784
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.